Forbundet for alle fysioterapeuter

Norsk Fysioterapeutforbund er den eneste komplette profesjonsforeningen for fysioterapeuter. Vi kjemper for deg og faget du brenner for, og er en forening som bistår deg gjennom hele livet. Bli med i fellesskapet og dra nytte av en rekke fordeler.

 

Kort om forbundet

 • Vi arbeider for å styrke fysioterapeuters inntekts- og arbeidsvilkår
 • Vi har 13 faggrupper
 • Vi arrangerer kurs og har egne kurs for selvstendig næringsdrivende
 • Vi tilbyr særdeles gode forsikringsordninger - les om dem her
  (Hvis du har behov for å melde skade, gjør du det ved Klikke her samt logge inn)
 • Vi har gode låneordninger for våre medlemmer

Norsk Fysioterapeutforbund er  Norges største nettverk for fysioterapi og fysioterapeuter.

Les mer

Norsk Fysioterapeutforbund forhandler om inntekts- og arbeidsforhold for ansatte og takster og rammevilkår for avtalefysioterapeuter.

Les mer

Vi gir gratis juridisk bistand til medlemmer og har gunstige forsikringer og banktjenester.

 

Visste du at du kan trekke fra inntil 7 700 kroner av medlemskontingenten på skatten for inntektsåret 2023?

Mer om våre medlemsfordeler

For tillitsvalgte i offentlig eller privat virksomhet

Som tillitsvalgt og medlem av Norsk Fysioterapeutforbund står du ikke alene

Er du tillitsvalgt å medlem av Norsk Fysioterapeutforbund? Da får du god støtte og hjelp til å utføre vervet. Her kan du lese mer om hvilke tilbud forbundet har for tillitsvalgte.

Hovedavtalene er grunnlaget for arbeidstakeres rett til medinnflytelse på arbeidsplassen. Norsk Fysioterapeutforbund er en av forhandlingspartene for hovedavtalene i KS (norsk kommuner), Oslo kommune, Staten og Spekter. I tillegg bistår vi alle tillitsvalgte med råd og veiledning. Også våre fem regionledere bistår tillitsvalgte som ønsker hjelp.

Dette får tillitsvalgte som er medlemmer i NFF

 • Grunnopplæring samme år som du velges. Opplæringen går over ni dager fordelt på tre samlinger. Du lærer blant annet om lov- og avtaleverket for det tariffområdet du tilhører. Du lærer om lokale forhandlinger og kursdeltakerne trener på å gjennomføre lønnsforhandlinger. Du får også tilbud om temakurs
 • Egne kurs om hvordan du forbereder lokale lønnsforhandlinger
 • Tilgang til avtaler og lover som tillitsvalgte trenger
 • Tariffinfo sendes regelmessig til alle tillitsvalgte
 • Nye avtaler som fremforhandles sendes fortløpende
 • Du lærer hvordan du håndterer vanskelige situasjoner som personalkonflikter og nedbemanning.

Sjekkliste for nye tillitsvalgte

For å komme raskt i gang med arbeidet som tillitsvalgt er det en del tiltak som må gjennomføres etter valget/utpekingen. Disse tiltakene er en nødvendig forutsetning for en vellykket funksjon som tillitsvalgt:

Informasjon om valget
Til arbeidsgiver: Du må melde skriftlig til arbeidsgiver at du er valgt. Unnlatelse av dette vil kunne føre til at det den forrige tillitsvalgte fortsetter i sitt verv.

Til medlemmene: I store kommuner, helseforetak eller større virksomheter kan det være lurt også å gi alle medlemmene beskjed at du er den nye tillitsvalgte.

Til NFF: Du må gi beskjed til regionleder i din region, med kopi til tillitsvalgt@fysio.no.

Overføring av avtaler, dokument og erfaring fra avtroppende tillitsvalgt
Det er viktig at du får overført avtaler, protokoller, resultat fra forhandlinger osv. fra den avtroppende tillitsvalgt. Du må også sørge for å bli orientert om saker som er under behandling og eventuelle frister som løper. Det er viktig at ny tillitsvalgt og avtroppende tillitsvalgt i felleskap gjennomgår løpende saker, hvordan samarbeidet med arbeidsgiver og andre organisasjoner er organisert.

Møte med arbeidsgiver

Den nye tillitsvalgte bør også ganske snart introdusere seg selv overfor arbeidsgiver og de andre aktuelle tillitsvalgte. Personlige kontakter er livsnerven i tillitsvalgtarbeidet.

Forsikringer

Vi har et bredt forsikringstilbud tilpasset både deg som er ansatt og deg som er privatpraktiserende fysioterapeut med eller uten tilskudd.

Her er oversikt over våre forsikringer:

NFFs obligatoriske forsikring skreddersydd for fysioterapeuter

Livs- og uføreforsikring

Kritisk sykdom

Uførerente

 Barneforsikring

Ulykkesforsikring

Tannhelse

Reiseforsikring

 Innboforsikring

Studentforsikring

Pensjonistforsikring

Øvrige forsikringer


Les mer her

Forsikringer for næringsdrivende fysioterapeuter

Som medlem i Norsk Fysioterapeutforbund har du et eget forsikringskontor som bistår deg ved behov. 

Økonomisk trygghet oppleves som viktig for de fleste som er selvstendig næringsdrivende fysioterapeuter.

Vi tilbyr forsikringsordninger både for deg som privatperson og for virksomheten din.  

Les mer

Forsikringer for studenter

Som studentmedlem får du gratis forsikringspakke med fire forsikringer inkludert.

Les mer

Kurs

Norsk Fysioterapeutforbund har en rik kursportefølje tilpasset behovet til fysioterapeuter i offentlige og private virksomheter.

Les mer

Gratis juridisk bistand

Som medlem i Norsk Fysioterapeutforbund har du gratis juridisk bistand. Bistanden gjelder når du har vært medlem i tre måneder eller lenger.

Les mer

Regnskap og skatt

Norsk Fysioterapeutforbund har inngått samarbeid med Norway Corporate Services AS om rådgivning i regnskaps- og skattemessige problemstillinger. Medlemmer kan få opptil 45 minutter gratis rådgivningssamtale, og gode tilbud på videre bistand dersom det er behov for det. Rådgivningen kan blant annet dreie seg om forskjeller, fordeler og ulemper ved valg av organisasjonsform, spørsmål om regnskap, innberetningsplikter, avskrivninger osv. Rådgivningen gjennomføres enten på Teams eller telefon.

Dersom du ønsker å benytte deg av tilbudet, be om en konsultasjon via Norway Corporate Services AS, der du også kan finne forskjellige notater, foredrag og annen informasjon som kan være til nytte for næringsdrivende.

Banktjenester

Som medlem i Norsk Fysioterapeutforbund får du tilbud om gunstige banktjenester gjennom Nordea.

Les mer

Andre økonomiske medlemsfordeler

Norsk Fysioterapeutforbund og Unio har inngått en rekke fordelsavtaler som alle medlemmer av Norsk Fysioterapeutforbund kan benytte seg av.

I tillegg til bankfordelene i Nordea og et stort utvalg forsikringer tilbyr vi følgende:

Billån
Medlemmer i Norsk Fysioterapeutforbund kan få et av Norges billigste billån i Nordea, fra 3,6 % nominell rente. Sjekk mulighetene dine for å få lån og rentesatsene for lån til bil, MC eller campingvogn her: Søk om lån til kjøretøy – Nordea

Bilutleie hos AVIS
Medlemmer av NFF får gunstige priser i Norge, med 30 % rabatt på personbiler. Les mer.

Briller
Medlemmer får 20 prosent rabatt på Extra Opticals allerede rimelige briller og solbriller med styrke. Les mer og bestill her.

De Historiske hotel & spisesteder
10 % rabatt på utvalgte hotell. De Historiske er en unik medlemsorganisasjon bestående av mange av Norges mest sjarmerende hotell og spisesteder. Det er 66 hoteller, 23 spisesteder og 2 skip som er medlem av gruppen. Les mer

Drivstoff
Esso drivstoffkort gir 52 øre i rabatt per liter bensin og diesel. I tillegg får du 20 % rabatt på bilvask. Les mer. 

Elbil
Medlemmer i Norsk Fysioterapeutforbund får rabatt ved kjøp av elbil via Bertel O. Steen AS. Rabatten gjelder elbiler fra Mercedes-Benz, Smart, KIA og Peugeot, Citröen, DS og Opel, hos forhandlere over hele landet. For å oppnå rabatten må du dokumentere NFF-medlemskapet. Mer om elbil-fordelen kan du lese her: Elbiler fra Bertel O. Steen AS.

Garmin
GPS-navigasjonsprodukter og smartteknologi for trening og fritid. Medlemmer får betydelig rabatt på alle produkter unntatt marineprodukter og sykkelruller (Tacx®) når de kjøper fra Garmins nettbutikk. Spesielle rabattkoder kreves, og hver rabattkode er begrenset til kjøp av ett hovedprodukt og ett tilbehør. Andre særlige vilkår gjelder, se denne artikkelen. Ta kontakt med forbundets kontaktperson på e-post for å få tilsendt rabattkode: vr@fysio.no.

Hytteleie hos Norgesbooking
Du får 1000 kroner i rabatt ved leie av feriebolig 1 uke eller lenger. Rabatten er 500 kroner ved leie 6 døgn eller kortere. Les mer

Kunstverket Galleri AS
NFF-medlemmer får 25 % rabatt på innramming ved kjøp av kunst fra Kunstverkets nettgalleri eller galleriet deres i Kirkegata 5 i Oslo. Ved handel fra nettgalleriet (www.kunstverket.no) må følgende tekst skrives i notatfeltet: "Er medlem av Norsk Fysioterapeutforbund og får derfor 25 % rabatt på innramming".

Pensjon
I samarbeid med Nordea Liv tilbyr vi gode medlemsfordeler på egen pensjonskonto og pensjonskapitalbevis. Velger du å samle innskuddspensjonen din hos Nordea Liv, får du svært gode og konkurransedyktige betingelser. Du får også tilgang til din egen pensjonskonto gjennom mobilløsningen Nordea Boost. NB: For å kunne benytte deg av medlemsfordelen må du ha eller ha hatt innskuddspensjon i privat sektor. Les mer og bruk medlemsfordelen din: Pensjon gjennom Unio og Nordea Liv.

Purre- og inkassoavtale
Kostnadsfri purre- og inkassoavtale med Svea Finans. Svea Finans tilbyr en smart og god automatisk løsning for purre- og inkassooppfølging. Ta kontakt på tlf. 21 54 23 90 eller epost hamar@sveafinans.no.

Rabatt på reise og opphold
Flyreiser, hotell, taxi og leiebil: Når reise og opphold er knyttet til et arrangement i regi av Norsk Fysioterapeutforbund, kan medlemmer få rabatterte priser ved å benytte seg av Visma Innkjøpssamarbeid. Se hvordan du bestiller her: Reiseavtaler for Norsk Fysioterapeutforbund.

Regnskap og skatt
Norsk Fysioterapeutforbund har inngått samarbeid med Norway Corporate Services AS om et tilbud for medlemmer som trenger rådgivning i regnskaps- og skattemessige problemstillinger. Se egen fane om dette tilbudet ovenfor.

Stormberg
20 % rabatt på et bredt utvalg av Stormbergs produkter. Les omtale på Unios sider. Ta kontakt med NFF på medlem@fysio.no for å få tilgang til Stormbergs rabattside for Unio-medlemmer.

Strømavtale og mobilabonnement
Som medlem kan du som privatkunde hos Fjordkraft få en strømavtale som følger markedsprisen ("NFF Spotpris"). Du kan også bestille strøm og mobilabonnement hos Fjordkraft sammen, og spare enda mer. I tillegg kan du for virksomheten din velge bedriftsavtalen "Innkjøpspris Bedrift". Fjordkraft selger strøm til kunder over hele Norge. Les mer om tilbudet.

Styrings- og kvalitetssystem
NFF har inngått en samarbeidsavtale om TrinnVis, et nettbasert styrings- og kvalitetssystem spesiallaget for norske helsevirksomheter. Avtalen gir NFFs medlemmer 30 % rabatt. Les mer.

Torshov Sport
10–20 prosent rabatt på sportsutstyr i alle Torshov Sport-butikker og i nettbutikken. 25 prosent rabatt på visse samlebestillinger.
Ta kontakt med NFF på medlem@fysio.no for å motta Torshov Sports rabattkode og øvrige vilkår.

Mer om det å være medlem

Priser på medlemskap

Obligatorisk forsikring i tillegg til kontingent
Den obligatoriske forsikringen kommer i tillegg til kontingenten, og koster kr 228 per måned. Alle medlemmer i Norsk Fysioterapeutforbund er dekket av den obligatoriske forsikringen, med mindre man har valgt å reservere seg.

Studentmedlemmer har en gratis forsikringspakke som omfatter innbo, tyveri, ID-tyveri og ulykke, og kan tegne ytterligere forsikringer. Les mer her: obligatorisk forsikring | studentforsikring

Priser på medlemskap

 • Yrkesaktiv: kr 7521 per år
 • Student i grunnutdanning: kr 300 per år
 • Masterstudent: kr 1200 per år *)
 • Turnuskandidat: kr 4235 per år
 • Første år etter autorisasjon: kr 4235 per år
 • Pensjonister: kr 500 per år
 • Pensjonister med abonnement på Fysioterapeuten: kr 1340 per år
 • Pensjonister med arbeid inntil 40 %: kr 2554 per år
 • Uføretrygdede: a) inntil 50 prosent ufør: kr 353 per måned; b) 51–100 prosent ufør: kr 215 per måned med abonnement på Fysioterapeuten, eller kr 145 per måned uten abonnement.

  *) Medlem som er tatt opp på et 120 studiepoengs fysioterapispesifikt eller helsefaglig masterstudium. Masterkontingent gis i to år fra opptak på studiet.

Andre medlemskap:

 • Dobbelt medlemskap: kr 7521 per år *)
 • Gifte/samboere: kr 6551 per år
 • Halv kontingent: kr 4235 per år
 • Faglig medlemskap: kr 4235 per år *)
 • Kvart kontingent/ikke yrkesaktiv: kr 2554 per år
 • Medlemmer i utlandet: kr 2554 per år **)

*) Se egne regler for dobbeltmedlemskap og faglig medlemskap.
**) Medlem i et arbeidsforhold som ikke er regulert av norsk lov.

Alle satser ovenfor gjelder fra 1. januar 2024.

Redusert kontingent: Hvem kan søke?
Full kontingent betales av alle yrkesaktive medlemmer som ikke omfattes av reglene som gir mulighet for å få innvilget redusert kontingent etter søknad.

Ett av medlemmene blant gifte/samboende som begge er medlemmer, får noe redusert kontingent, fordi paret bare mottar ett eksemplar av Fysioterapeuten.

Arbeider du totalt i 50 % stilling eller mindre som ansatt i offentlig sektor eller privat sektor, kan du søke om halv kontingent. Dette skal dokumenteres ved en bekreftelse på stillingsprosent.

Er du avtalefysioterapeut, er det ditt reelle arbeidsomfang og ikke driftstilskuddets størrelse som avgjør om du kan ha rett på halv kontingent etter søknad dersom du arbeider 50 % eller mindre. Redusert kontingent gjelder da for ett år om gangen, og du må søke på nytt hvert år.

Om du er ansatt i en stilling som ikke krever treårig helsefagutdanning på høgskolenivå, kan du også søke om å få betale halv kontingent.

Selvstendig næringsdrivende medlemmer i foreldrepermisjon får 50 % reduksjon i kontingent.

Medlemmer som har nærings-/lønnsinntekt under 3 G (tre ganger grunnbeløpet i folketrygden), kan søke om å få kvart kontingent. Dersom du for eksempel er arbeidsledig, har permisjon uten lønn, er i militærtjeneste, uføre-/arbeidsavklaringspenger eller rehabilitering, kan du søke om kvart kontingent. Tre ganger grunnbeløpet utgjør kr 372 084 fra 2024. Grunnbeløpet oppdateres i mai hvert år.

Uføretrygdede
Fra 1. januar 2024 betaler uføretrygdede som følger:

 1. For deg som er inntil 50 prosent ufør: 353 kroner per måned.
 2. For deg som er 51–100 prosent ufør: 215 kroner per måned med abonnement på Fysioterapeuten, eller 145 kroner per måned uten abonnement.

Alle søknader om redusert kontingent må sendes skriftlig til NFFs sekretariat, gjerne per e-post: medlem@fysio.no. Redusert kontingent gjelder fra førstkommende måned etter at søknaden er mottatt og innvilget. For personer med redusert næringsinntekt gjelder reduksjonen av kontingent for den dokumenterte perioden.

Skattefradrag
Medlemskontingenten til NFF omfattes av bestemmelsene i skatteloven om fradragsberettigede utgifter. For inntektsåret 2023 blir fradraget inntil 7 700 kroner for arbeidstakere. For selvstendig næringsdrivende gjelder egne regler for skatteåret 2023: inntil 7 700 kroner, eller inntil to promille av samlet utbetalt lønn.

Krav for å bli medlem

Du må være autorisert fysioterapeut, turnusfysioterapeut eller fysioterapistudent for å bli medlem i Norsk Fysioterapeutforbund.
Utdraget nedenfor er fra Norsk Fysioterapeutforbunds lover, gjeldende fra 1. januar 2022. Her får du en fullstendig beskrivelse av innmelding, utmelding og andre vilkår og forhold knyttet til medlemskap:

"MEDLEMSKAP

8    MEDLEMMER
8.1    Personvilkår
Følgende personer kan være medlem i NFF:
1.     fysioterapeuter med norsk autorisasjon eller lisens
2.     turnuskandidater 
3.     studenter ved fysioterapeututdanninger 
4.     æresmedlemmer utnevnt av landsmøtet
5.     personer som nevnt i nr. 1, men som på grunn av alder ikke lenger innehar autorisasjon eller lisens.

8.2    Faglig medlemskap/dobbeltmedlemskap
Dersom det foreligger særlige forhold, kan Forbundsstyret etter individuell søknad innvilge faglig medlemskap. Faglig medlemskap innebærer begrensede rettigheter og plikter som nærmere angitt i punkt 9. Forbundsstyret kan også inngå avtale med annet fagforbund om adgangen til faglig medlemskap i NFF og fullt medlemskap i det andre forbundet. For tilfelle som faller inn under slik avtale om dobbeltmedlemskap, håndheves avtalen av sekretariatet.

9    MEDLEMMERS RETTIGHETER OG PLIKTER 
Et medlem 
1.    har rett til å benytte initialene MNFF 
2.    har rett til en stemme ved uravstemning og årsmøte i regionen
3.    har forslagsrett etter loven her, jf. punkt 13.7, herunder forslagsrett til kandidat til tillitsverv i forbundet
4.    er valgbar til tillitsverv i forbundet 
5.    har rett til bistand i lønnsforhandlinger og arbeidskonflikter
6.    har rett til å søke godkjenning som spesialist MNFF
7.    mottar forbundets tidsskrift.

Studentmedlemmer, jf. punkt 8.1 nr. 3, har kun rettigheter etter punkt 3 og 7 ovenfor.

Studenter, turnuskandidater og nyutdannede fysioterapeuter, i en periode på fem år etter autorisasjon, som er medlemmer i NFF, blir automatisk medlem i NUF.

Medlemmer ansatt i NFFs sekretariat er kun valgbare til tillitsverv i regioner, faggrupper og interessegrupper, likevel slik at de ikke kan møte som delegat på landsmøtet.

Pensjonistmedlemmer har rettigheter etter punktene 1, 2, 3, 4 og 6 overfor.

Medlemmet forplikter seg til å sette seg inn i og etterleve NFFs lover og vedtekter for de forskjellige organene og å følge gyldige vedtak som er truffet i NFFs styrende organer, herunder pålegg ved lønns- og arbeidskonflikter.

Et medlem, med unntak av medlemmer innvilget faglig medlemskap, kan ikke være medlem i andre organisasjoner som ivaretar medlemmets inntekts- og arbeidsforhold. Medlem med faglig medlemskap har ikke rett til bistand i lønnsforhandlinger og arbeidskonflikter, er ikke forpliktet til å følge de vedtak/påbud som er knyttet til lønns- og arbeidsforhold og har ikke stemmerett ved uravstemning knyttet til lønns- og arbeidsforhold. Medlem med faglig medlemskap er kun valgbar til fagrelaterte tillitsverv, herunder vervet som leder i en faggruppe, likevel slik at vedkommende ikke kan være delegat for en faggruppe til landsmøtet. Andre rettigheter og plikter kan følge av dobbeltmedlemskapsavtale som vedkommende omfattes av. Rettigheter og plikter som ikke er regulert av nr. 1 - 7 ovenfor, kan fastsettes nærmere av Forbundsstyret.

Medlemmer som er i et arbeidsforhold som ikke er regulert av norsk lov, har kun rettigheter etter punkt 1, 3, 6 og 7 ovenfor.

10    INNMELDING OG UTMELDING
Søknad om medlemskap sendes til forbundets sekretariat på eget skjema. Rettigheter og plikter som medlem trer i kraft når bekreftelse på godkjent medlemskap er sendt medlemmet. Likevel slik at rett til juridisk bistand først inntrer etter tre måneders medlemskap. Sekretariatet underretter regionen, jf. punkt 16.4.

Dersom søknad om medlemskap ikke blir innvilget, kan avslaget påklages til Forbundsstyret.
Melding om endring av medlemsstatus til pensjonist eller annen endring som medfører endring i størrelsen på kontingenten, må skje skriftlig ved melding til sekretariatet og har virkning fra nærmeste månedsskifte. 

Utmelding må skje skriftlig ved melding til sekretariatet og har virkning fra tidspunkt for registrering i medlemsregisteret, likevel slik at vedkommende plikter å betale kontingent for inneværende kvartal. 

Utmelding umiddelbart før eller under en arbeidskonflikt og som har bakgrunn i denne, vil bli gitt virkning først når arbeidskonflikten er avsluttet.

Skylder et medlem kontingent for seks måneder, regnes medlemskapet som opphørt, men betalingsansvaret bortfaller ikke. Varsel gis skriftlig før den faktiske utmelding skjer. Personer som har tapt sitt medlemskap på grunn av manglende betaling av kontingent, kan etter søknad bli tatt opp igjen når skyldig kontingent og andre utestående fordringer til forbundet er betalt.

11    KONTINGENT
Medlemmene skal betale en årskontingent til forbundet. Landsmøtet vedtar årskontingentens størrelse for kommende landsmøteperiode. Landsmøtet kan vedta fritak eller redusert årskontingent for grupper av medlemmer når andre forhold gjør det rimelig.  Forbundsstyret kan etter søknad frita et medlem helt eller delvis for å betale årskontingent dersom vedkommendes økonomiske forhold gjør dette rimelig.

Landsmøtet fastsetter fordelingen av kontingentinntektene på forbundet og regionene.

Landsmøtet har fullmakt til å utskrive nødvendig ekstrakontingent i forbindelse med konflikter.

12    SUSPENSJON OG EKSKLUSJON
12.1    Suspensjon
12.1.1 Suspensjon under undersøkelse
Suspensjon innebærer at medlemmet blir utestengt i en periode, inntil det er tatt endelig beslutning i saken. I denne perioden kan medlemmet ikke påberope seg de ellers gjeldende medlemsrettighetene. 

12.1.2 Vedtak om suspensjon
Forbundsstyret kan vedta å suspendere et medlem som har opptrådt slik at vedkommende har motarbeidet forbundets formål, skadet dets anseelse eller overtrådt dets lover, vedtekter eller retningslinjer, ikke etterkommet dets pålegg ved lønns- og arbeidskonflikter eller for øvrig utvist en uverdig opptreden. Vedtak om suspensjon krever at minst seks av Forbundsstyrets medlemmer stemmer for det.  Forbundsstyret kan med samme flertallskrav oppheve suspensjonen dersom begrunnelsen bortfaller, eller man etter nærmere undersøkelser konstaterer at det ikke er grunnlag for suspensjon/eksklusjon. Suspensjonstiden kan uansett ikke være lenger enn ett år. 

12.2    Eksklusjon
Eksklusjon er en fullstendig og endelig avslutning av medlemsforholdet. 

Forbundsstyret kan vedta å ekskludere medlem som har opptrådt slik at vedkommende har motarbeidet forbundets formål, skadet dets anseelse eller overtrådt dets lover, vedtekter eller retningslinjer, ikke etterkommet dets pålegg ved lønns- og arbeidskonflikter eller for øvrig utvist en uverdig opptreden. Vedtak om eksklusjon krever at minst seks av Forbundsstyrets medlemmer stemmer for det. Rådet for fysioterapietikk skal høres i saker knyttet til yrkesetiske forhold.

12.3    Anke
Suspendert eller ekskludert medlem kan anke vedtaket inn for Lovutvalget, jf. punkt 21, som fatter endelig vedtak. Ankefristen er fire uker fra medlemmet mottok melding om Forbundsstyrets vedtak per rekommandert post. Vedtak om å opprettholde suspensjonen eller eksklusjonen krever at minst fire av Lovutvalgets medlemmer stemmer for det.

Anke over vedtaket har ikke oppsettende virkning, likevel slik at frem til anke over vedtak om eksklusjon er endelig avgjort i Lovutvalget, er medlemmet å regne som suspendert.

12.4    Saksbehandlingsregler
Før Forbundsstyret fatter vedtak om suspensjon eller eksklusjon, skal medlemmet varsles om at sak foreligger og gis anledning til å uttale seg. I varselet skal medlemmet gjøres oppmerksom på sin rett til å gjøre seg kjent med sakens dokumenter og til å uttale seg. 

Melding om suspensjon eller eksklusjon skal sendes medlemmet som rekommandert post. Foruten vedtaket skal meldingen inneholde opplysninger om avstemnings¬resultatet samt informasjon om retten til innsyn i saksdokumentene, ankeadgangen og ankefristen som gjelder.

12.5    Gjenopptak av ekskludert medlem
Forbundsstyret kan etter søknad vedta å gjenoppta et ekskludert medlem dersom minst seks av Forbundsstyrets medlemmer stemmer for det."


Studentbetingelser

Som fysioterapeut-student får du gratis forsikringspakke med fire ulike forsikringer,  Tidsskriftet Fysioterapeuten i posten og kan delta på alle medlemstilbudene til Norsk Fysioterapeutforbund.

Bli medlem her

Slik endrer eller avslutter du medlemskapet

Medlemskapet løper til du velger å avslutte det. Utmeldingen skal skje skriftlig og sendes til medlemskap@fysio.no. Utmeldingen har virkning fra tidspunktet for registrering i medlemsregisteret, men du plikter å betale kontingent fra utmeldingstidspunktet og ut inneværende kvartal, altså frem til enten 1. januar, 1. april, 1. juli eller 1. oktober. 

Endringer vedrørende medlemskap skal også skje skriftlig, til: medlemskap@fysio.no.

Se linjen ovenfor "Krav for å bli medlem" for en fullstendig beskrivelse av utmelding og andre vilkår og forhold knyttet til medlemskap i Norsk Fysioterapeutforbund.