Fire historier om fysioterapi

Her får du fire historier om verdien av god fysioterapi for den enkelte og for samfunnet. Fire historier om fysioterapi som en investering i fysisk og psykisk helse, arbeidsførhet, livskvalitet og livsglede.


For den som rammes av slag, er det viktig å komme raskt i gang med opptrening. Som i all annen trening er det viktig å trene riktig og ofte. Da kan du bokstavelig talt komme deg raskt på beina igjen.

Fysioterapi gjør at mange som ville ha vært 100 prosent sykmeldte, kan holde seg helt eller delvis i jobb. Dette gjelder både de som har fått en akutt sykdom eller skade og alle som lider av kroniske sykdommer som begrenser kroppens bevegelighet.

I Øvre og Nedre Eiker får innbyggerne trening på resept. Ledet av en fysioterapeut trener deltakerne på Aktiv Eiker seg til et lettere, sunnere og mer aktivt liv

Barn beveger seg mindre enn før. I Drammen jobber fysioterapeuter sammen med lærere for å se til at alle barn opplever glede av aktivitet og ikke faller utenfor i gymtimene og friminuttene.