Finn en fysioterapeut

Gå til søkeside

Pasientbrosjyrer


Tips og øvelser

Lek, mestring og samvær i fysisk aktivitet

Voksne som deltar i barnas varierte aktiviteter på turer i skog og mark, får en annerledes treningsøkt. Gå ikke glipp av den i høst!


Vi leser med glede om tidligere Birken-deltakere som nå heller foretrekker turer i skogen og en bålrast med familien og barna framfor en beinhard treningsøkt fram mot neste konkurranse for seg selv. At voksne trener for å holde seg i form, er viktig for helsen deres, og et flott forbilde for barna. Å presse kroppen til det ytterste, samtidig som felles aktivitet i familien prioriteres bort, er kanskje ikke det smarteste, hverken for egen eller barnas helse. Det finnes ingen fasitsvar på den ideelle balansegangen mellom tid til egen trening og aktivitet sammen med barna. Men at begge deler er viktig, er udiskutabelt.

I en hektisk hverdag med mange slike hensyn hver dag er det ikke mye som kan måle seg med at familien er sammen på en passe lang skogstur, med matpause og gode samtaler underveis. Det styrker familiebåndene og gir felles opplevelser, samtidig som det gir både barn og voksne helsebringende fysisk aktivitet. Og for barna vil det øke sannsynligheten for at de lever et fysisk aktivt liv i voksen alder.

Barn trenger gode og varierte erfaringer av å bruke kroppen: løpe, klatre, balansere. De må utfordre seg selv, erfare at de kan mestre noe som er litt vanskeligere enn det de har mestret tidligere. Alt dette kan de få med en tur i skogen, helt uten at noen organiserer det for dem, og helt gratis. Der er det trær å klatre i, med alle vanskelighetsgrader. Det er stokker å balansere på, det er sletter som innbyr til å løpe, rulle, hoppe. Verdien for de voksne er minst like stor: gleden av å være sammen med barna og kanskje kjenne på egen lekenhet. Samtidig får også de voksne en liten dose fysisk aktivitet. Å prøve å delta i barnas aktivitet med klatring, balansering og stupe kråke på en slik tur vil gi de fleste av oss en grei og annerledes treningsøkt. Gå ikke glipp av den i høst!

Comments
blog comments powered by Disqus

Finn en fysioterapeut

Gå til søkeside

Pasientbrosjyrer


Tips og øvelser