Arendalsuka 2017

(oppdatert med videolenker 18. august 2017) I år har Norsk Fysioterapeutforbund hele fire arrangement på Arendalsuka: en politisk debatt for alle interesserte og tre for barn og ungdom.


POLITISK DEBATT OM PRIORITERING

Onsdag 16. august kl. 1330, på Strand Café, arrangerer vi en politisk debatt der temaet er prioritering i kommunehelsetjenesten. Hva er "riktig" bruk av helsekronene i kommunene? Hvordan vil politikerne innrette de begrensede ressursene i kommunehelsetjenesten slik at ulike grupper av pasienter og brukere opplever tjenestene som både tilstrekkelige og rettferdige, og at de holder en høy kvalitet? Hvilke kriterier skal ligge til grunn for prioriteringene?

Dette er viktige og krevende spørsmål, og vi har fått samlet et fint brett av helsepolitikere fra regjering og storting til å debattere dem: helseminister Bent Høie (H), Torgeir Micaelsen (Ap), Bård Hoksrud (Frp), Olaug Bollestad (KrF), Audun Lysbakken (SV) og Kjersti Toppe (Sp). I tillegg deltar styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, i debatten.

Petter Brelin, som er leder i Norsk forening for allmennmedisin og medlem i det nyoppnevnte prioriteringsutvalget for den kommunale helsetjenesten, holder en faglig innledning. 

Se «Relaterte lenker» for mer info.

Debattleder er Trude Teige, kjent for mange fra TV2, der hun var politisk reporter, nyhetsanker og programleder.

Plan for debatten:

  • 13.30-13.40 Innledning ved Petter Brelin
  • 13.40-14.10 Felles debatt med alle deltagere
  • 14.10-14.30 Helsepolitisk duell mellom helseminister Bent Høie og helsepolitisk talsmann for Ap Torgeir Micaelsen
  • 14.30-14.50 Felles debatt etter helsepolitisk duell

Kontaktperson for politisk debatt: Sissel Hovland, seniorrådgiver, sh@fysio.no, tlf. 95980919.

Arendalsuka UNG

Fra utescenen på Torvet i Arendal innbyr vi til Full Rulle for barn, tirsdag 15. og onsdag 16. august, og Chill Time med avspenning og yoga for ungdom, torsdag 17. august. Tre halvtimer med ulike former for tilkopling av kropp og sinn! Tidspunkt og nærmere beskrivelse for de tre arrangementene: Se «Relaterte lenker» og vedlagt annonse.

Kontaktperson for Full Rulle og Chill Time: Karianne Bruun Haugen, regionleder, region.oslo@fysio.no, tlf. 952 21 532.

(Toppfoto: Yrende folkeliv rundt "politisk gate" i Arendal sentrum. Bildet er tatt under Arendalsuka i 2016. Foto: Vidar Rekve.)