Gir gratis aktivitetstilbud til barn og unge

Flere fysioterapeuter og klinikker tilbyr nå gratis treningstime til skoleklasser i protest mot at regjeringen sier nei til én time fysisk aktivitet i skolen hver dag, skriver tidsskriftet Fysioterapeuten.


På Facebook melder klinikker med fysioterapeuter både i Tromsø, Stavanger og Fredrikstad at de tar imot henvendelser fra skoleklasser. Skolene tilbys én gratis treningstime.

Tidsskriftet Fysioterapeuten siterer fra høringen i Stortingets utdannings- og forskningskomité, der Alliansen for fysisk aktivitet i skolen gir noe av bakgrunnen for at fysioterapeutene nå protesterer mot regjeringens blokkering av en time fysisk aktivitet hver skoledag, tross at Stortinget har vedtatt nettopp dette: 

– Det finnes allerede solid dokumentasjon, det er gjort over 100 studier på én times fysisk aktivitet i skolen. Tall fra OECD viser at mange barn og unge er inaktive, og dette bidrar til sosial ulikhet. Vi har ikke råd til å la være, sa NFF-leder Fred Hatlebrekke og Legeforeningens visepresident Christer Mjåset.

Les mer i tidsskriftet Fysioterapeuten:

Vil du vite mer om Norsk Fysioterapeutforbunds standpunkt til fysisk aktivitet i skolen, se materialet under "Relaterte lenker".