Nettkurs i hjerte- og lungefysiologi

Nettkurset i hjerte- og lungefysiologi er utarbeidet i samarbeid mellom fysioterapiutdanningen på OsloMet, UiT og NFF. Formålet med nettkurset er å gi oppdatert teoretisk kunnskap i hjerte- og lungefysiologi.


Etter gjennomført nettkurs skal du kunne:

  1. Beskrive hjertet- og lungenes struktur og funksjon
  2. Beskrive sirkulasjon (kretsløpet), ventilasjon, diffusjon, gassutveksling og ventilasjon- perfusjons forhold
  3. Forklare pustemekanikk (respirasjonsmuskulatur, elastiske forhold i lungene: trykkvolum kurve, compliance, overflatespenning, pustesyklus, dynamisk hyperinflasjon)
  4. Gjøre rede for hjertets pumpesyklus (trykk- og volum, reguleringsmekanismer for pumpefunksjon og blodtrykk)
  5. Forklare lungefunksjonstesting (lungevolum)

Det kan ta 2-3 timer å gjennomføre kurset.

Kurset gir oppdatert fagkunnskap innenfor hjerte- og lungefysiologi, som forutsettes at deltakere på NFFs kurs i hjerte- og lungefysioterapi innehar i forkant av kurs. 

Det tildeles ikke kursbevis etter gjennomført kurs. Dette skyldes funksjonalitet i læringsplattformen som er utenfor NFFs nettsider.

Tilgang til nettkurset:

Nettkurset ligger tilgjengelig og kostnadsfritt for alle i e-læringsplattform hos OsloMet, Bokskapet: linken til nettkurset

For å gjennomføre kurset klikker du på «Enroll in Helse-1710». Fyll ut *merkede felter i registreringsskjema som eksemplene viser. Pass spesielt på at «Public Username» er ett ord uten mellomrom. Registreringsskjema er på engelsk men nettkurset er på norsk.

De som har FEIDE bør bruke det ved registreringen. De som ikke har FEIDE må registrere seg som beskrevet ovenfor.

Det sendes da ut automatisk bekreftelsesmelding til oppgitt epostadresse. Det hender at dette stoppes av spamfiltre. Vi anbefaler å bruke en jobbrelatert e-postadresse ved registreringen. Ved eventuell problemsituasjon, vennligst prøv å bytte nettleser eller test registreringen med mobiltelefon. 

Hvis du ikke mottar bekreftelsesmelding på e-post (sjekk først spam-mappen!) eller har andre problemer du ikke finner løsning på informasjonssiden, ta kontakt med bokskapet@oslomet.no

Lykke til med nettkurset!