Nettkurs i hjerte- og lungefysiologi

Nettkurset i hjerte- og lungefysiologi er utarbeidet i samarbeid mellom fysioterapiutdanningen på OsloMet, UiT og NFF. Formålet med nettkurset er å gi oppdatert teoretisk kunnskap i hjerte- og lungefysiologi.


Etter gjennomført nettkurs skal du kunne:

  1. Beskrive hjertet- og lungenes struktur og funksjon
  2. Beskrive sirkulasjon (kretsløpet), ventilasjon, diffusjon, gassutveksling og ventilasjon- perfusjons forhold
  3. Forklare pustemekanikk (respirasjonsmuskulatur, elastiske forhold i lungene: trykkvolum kurve, compliance, overflatespenning, pustesyklus, dynamisk hyperinflasjon)
  4. Gjøre rede for hjertets pumpesyklus (trykk- og volum, reguleringsmekanismer for pumpefunksjon og blodtrykk)
  5. Forklare lungefunksjonstesting (lungevolum)

Det kan ta 2-3 timer å gjennomføre kurset.

Kurset gir oppdatert fagkunnskap innenfor hjerte- og lungefysiologi, som forutsettes at deltakere på NFFs kurs i hjerte- og lungefysioterapi innehar i forkant av kurs. 

Det tildeles ikke kursbevis etter gjennomført kurs. Dette skyldes funksjonalitet i læringsplattformen som er utenfor NFFs nettsider.

Tilgang til nettkurset:

Nettkurset ligger tilgjengelig og kostnadsfritt for alle i e-læringsplattform hos OsloMet, Bokskapet: linken til nettkurset

For å gjennomføre kurset klikker du på «Enroll in Helse-1710». Det er anbefalt å bruke FEIDE ved registrering. De som har FEIDE trykker på «Sign up with FEIDE» og registrerer seg da automatisk via sin FEIDE-konto.

De som ikke har FEIDE må registrere seg manuelt ved å fylle ut *markerte felter i registreringsskjemaet som eksemplene viser. Pass spesielt på at "Public Username" er ett ord uten mellomrom. Når du er registrert logger du raskt inn med e-post og passord ved senere besøk.

Så snart registreringen er fullført vil det automatisk bli sendt ut en bekreftelsesmail til oppgitt epostadresse. Det hender at dette stoppes av spamfiltre, så vennligst sjekk søppelposten din dersom du ikke mottar denne.

Til nye brukere av «Bokskapet» finnes det en videoveiledning som kan være nyttig for å bli kjent med nettsiden. Videoen finner du ved å følge denne lenken; http://intro.moocahuset.no. Ved eventuelle problemer ved registrering kan dere kontakte oss på kurs@fysio.no.

Lykke til med nettkurs!