Lund bekymret for selvstendig næringsdrivende

Koronaviruset kan få store økonomiske konsekvenser for medlemmer som er selvstendig næringsdrivende. Forbundsleder Gerty Lund lover iherdig jobbing for å minimere konsekvensene.


Norsk Fysioterapeutforbund har i alt 3 500 medlemmer som er selvstendig næringsdrivende med og uten driftstilskudd.

– De siste forbudene fra regjeringen – som blant annet omhandler stenging av treningssentre – rammer våre medlemmer hardt. Jeg er bekymret, sier forbundsleder Gerty Lund.

NFF har kontakt med KS, kommunesektorens organisasjon. KS anbefaler at kommunene betaler driftstilskudd som vanlig både til dem av våre medlemmer som er sykemeldte, og medlemmer som er i karantene. Hvis du jobber i Oslo kommune – som ikke er en del av avtalen med KS – forventer vi at den samme praksisen vil gjelde.

– Vi er bekymret for inntektsgrunnlaget til de selvstendig næringsdrivende. De er en viktig del av den norske helsetjenesten, og hvis flere av dem må stenge som følge av koronaviruset, mister vi en viktig del av helsetjenesten. I tillegg er det alvorlig for dem det gjelder, sier Lund.

Hun er også bekymret for alle pasientene som da mister en viktig behandler.

– Helseministeren påpekte i sin pressekonferanse i dag torsdag 12. mars at alt helsepersonell i landet vårt er viktig og må skjermes. Jeg håper myndighetene tar ansvar slik at viktig helsetjeneste opprettholdes i fremtiden, sier Lund.