Fysioterapikongressen går som planlagt

Fysioterapikongressen 17.–19. mars går som planlagt, og du kan delta fysisk eller digitalt.


I forbindelse med smittesituasjonen har Forbundsstyret i Norsk Fysioterapeutforbund (NFF) valgt å foreta en grundig vurdering av risikoen ved å gjennomføre arrangementet.

– Jeg er svært glad for at Forbundsstyret valgte å gjennomføre Fysioterapikongressen, og at vi får anledning til å tilby både fysisk og digital deltakelse. Kongressen er – etter min vurdering – den viktigste møteplassen for fysioterapeuter i år, og mange ønsker å møtes og få faglig påfyll, sier prosjektleder Áslaug Skúladóttir i NFF.

Hun og hennes team har hatt en rekke samtaler om smittevern med representanter fra Thon Hotel Oslo Airport, hvor kongressen holdes. Teamet har også gjentatte ganger vurdert om kongressen kun skal arrangeres digitalt.

– I utgangspunktet ønsket vi kun fysisk deltakelse, fordi kongressen er en viktig sosial arena for nettverksbygging i tillegg til å gi faglig påfyll. Vi har også fått en rekke henvendelser om at mange ønsker å møtes fysisk. Etter hvert som smittetrykket økte, bestemte vi at vi også tilbyr digital deltakelse. Det at hver enkelt deltaker har hatt mulighet til å velge, har falt i smak hos mange, sier Skúladóttir.

Uansett om du velger digitalt eller fysisk oppmøte, får du tilgang til de fleste av forelesningene og innleggene i god tid etter kongressen.

– Vi streamer de fleste av foredragene, og gjør dem tilgjengelig for deltakerne også i etterkant av kongressen. Dermed får du som deltaker mulighet til å få med deg flere av sesjonene enn det du klarer mens du er til stede, samt at du kan velge å se de foredragene du ikke prioriterer eller rekker, når det passer deg, sier Skúladóttir.

Det er nå over 600 som har meldt seg på kongressen. Over 100 har meldt seg på digitalt.

– Det er færre enn vi håper på, men jeg har stor forståelse for at enkelte venter, og at kanskje spesielt arbeidsplasser som ønsker at flere fysioterapeuter deltar, avventer smittesituasjonen. Jeg mener likevel det er trygt å melde seg på. I og med at vi også gjør foredragene tilgjengelig i et par måneder etter konferansen, kan påmeldte som eventuelt ikke får deltatt, se foredragene i etterkant. Dermed taper du ikke deltakeravgiften, sier Skúladóttir.

Forbundsleder Gerty Lund er også særdeles fornøyd med at Forbundsstyret har valgt å gjennomføre kongressen.

– Fysioterapikongressen er utvilsomt en viktig arena både faglig og sosialt. Programmet er imponerende bredt og aktuelt. Min utfordring blir helt klart å få med meg alt jeg ønsker. Jeg er derfor glad for at jeg også kan se noen av foredragene etter konferansen, sier Lund.

Selv om antallet påmeldte er noe lavere enn forventet, er hun og resten av Forbundsstyret villig til å risikere et eventuelt underskudd.

– Ja, våre beregninger viser at vi kan få et underskudd. Det er vi villige til å ta, nettopp fordi vi mener kongressen er viktig, sier Lund.

Hun er samtidig trygg på at det gjøres omfattende tiltak for å hindre smitte på kongressen.

– Regjeringen har åpnet opp og ber oss leve mer eller mindre normalt. Jeg er også trygg på at hotellet kan gjennomføre arrangementet med gode smitteverntiltak. Samtidig forstår jeg at enkelte venter med å melde seg på, og at kanskje spesielt fysioterapiledere vegrer seg for å sende mange av de ansatte på konferanse samtidig. Det er en av grunnene til at vi også arrangerer kongressen digitalt, samt at det er mulig å se de fleste av foredragene når det passer deg i etterkant. Det mener jeg er tiltak som vil gjøre påmelding til et enklere valg, sier Lund.

Se relaterte lenker om du ønsker å lese mer om Fysioterapikongressen, og melde deg på.

(Foto av Gerty Lund: Bo Mathisen)