Takst for videokonsultasjoner forlenges til 1. november

Helse- og omsorgsdepartementet har i dag avklart at takst for videokonsultasjoner forlenges. – En etterlengtet avklaring for pasienter og fysioterapeuter, sier NFFs forbundsleder Gerty Lund.


I mars fikk fysioterapeutene mulighet til å ta takster for videokonsultasjoner. Takstene ble innført som en midlertidig ordning knyttet til korona, og skulle gjelde til 1. september. Den siste tids utvikling av smittesituasjonen i Norge aktualiserer bruk av videokonsultasjoner, og NFF sendte derfor ny forespørsel om videreføring av takstene til departementet allerede 11. august. I dag kom avklaringen som mange fysioterapeuter og pasienter har ventet på: Taksten blir forlenget.

NFF ønsker at taksten blir permanent, men er glad for at taksten for videokonsultasjoner videreføres frem til 1. november.

– Jeg er glad for at vi endelig fikk en avklaring på dette, og at pasientene fortsatt kan få dette tilbudet, sier forbundsleder Gerty Lund.

Den etterlengtede avklaringen for fysioterapeutene og pasientene betyr at fysioterapeuter med driftstilskudd kan utløse takster for videokonsultasjoner som før, frem til 1. november.